top of page

Hur får jag kunder på LinkedIn?

Många har skaffat ett LinkedIn konto men få använder kanalen på rätt sätt för att attrahera nya kunder. Det första du måste göra är att våga! Tänk inte på vad andra ska tycka om ditt inlägg, du ska inte överanalysera. För att attrahera nya kunder kan du göra följande:


  1. Optimerad profil: Se till att din profil är fullständig och att den ser professionell ut. Din profil ska alltså ha en bra profilbild, en tydlig rubrik, en sammanfattning som beskriver vad du gör och vad du kan erbjuda, samt en komplett arbetslivserfarenhet.

  2. Aktivitet: Var aktiv på LinkedIn genom att dela innehåll, kommentera på inlägg som är relevanta för din bransch och engagera dig i grupper som intresserar dig. Det ökar synligheten för ditt varumärke och kan locka kunder.

  3. Innehåll: Skapa värdefullt innehåll som riktar sig till din målgrupp. Det kan vara blogginlägg, videor eller andra typer av innehåll som visar din expertis och kunskap.


  1. Nätverk: Bygg upp ditt nätverk genom att skicka kontakt förfrågningar till personer som är relevanta för din bransch eller målgrupp. Var noga med att skriva en personlig meddelande när du skickar en förfrågan.

  2. Direkt kontakt: Om du ser att någon som du tror skulle vara en bra kund, skicka en personlig meddelande och föreslå att ni skulle kunna samarbeta eller boka en konsultation.

  3. Betalda annonser: Överväg att använda LinkedIn-annonser för att rikta in dig på din målgrupp och få fler leads.

Kom ihåg att det tar tid att bygga upp relationer och få kunder på LinkedIn, så ha tålamod och fortsätt att arbeta på din strategi

20 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page